İçeriğe geç

Mülkiye Başmüfettişleri Kimlerdir

Mülkiye başmüfettişi kaç tane?

(1) Yazılı sınavda en az 70 puan alan adayların değerlendirilmesi için, Başkanlık her aday için en az iki sınav görevlisi görevlendirir.

Mülkiye müfettişleri kimlerdir?

Baş Sivil Müfettiş, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı kıdemli bir memur olup yerel yönetimlerin teftiş, soruşturma ve denetimini gerçekleştirir. Baş Sivil Müfettişler, merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin il teşkilatlarında kanunlara uyulmasını sağlar.

Mulkiye başmüfettişi ne iş yapar?

Başmüfettiş, İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır ve genel teftiş, denetim ve inceleme yetkilerine sahiptir. Vali, bir ilin en üst yöneticisi olarak görev yapar ve eyalet düzeyinde eyaleti temsil eder.

Teftiş kurulunda kimler var?

Teftiş Kurulu, Başkan, Başkan Yardımcıları, Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. Teftiş Kurulu Başkanı doğrudan Bakan’a rapor verir. Müfettişler, Bakan’ın emri veya onayı üzerine Bakan veya Kurul Başkanı’ndan alınan talimatlara uygun olarak çalışır ve bulgularını Kurul Başkanı’na rapor eder.

Mülkiye başmüfettişi ne kadar maaş alır?

6- Başmüfettiş (Lisans), (10.832) / (6.

Mülkiye müfettişi olmak için hangi bölüm okunmalı?

(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.

Başmüfettiş nasıl olunur?

Başmüfettiş olmak isteyenlerin; üniversite mezunu ve iktisat ve idari bilimler fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir. Ekonomi, maliye ve kamu yönetimi gibi bölümlerden mezun olanlar, başlangıçta müfettiş yardımcısı olarak çalışabilirler ve deneyim kazandıkça başmüfettişlik sınavlarına başvurabilirler.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı kim?

İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA’nın atanmasının ardından bir süre İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini de yürüten Dr. Yavuz Selim AKKOÇ şu anda Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Teftiş kurulu başkanı ne kadar maaş alır?

Teftiş Kurulu Başkanı’nın en düşük ortak maaşı 41 bin 900 TL, en yüksek ortak maaşı ise 85 TL oldu.

Ali Baştürk Mülkiye Başmüfettişi kimdir?

1990 yılında Maliye ve Gümrük Bakanlığı’nda göreve başladıktan sonra, 1994 yılında Hatay Valiliği Kaymakam Adayı, 1997 yılında Yozgat-Aydıncık Kaymakamı, 1999 yılında Erzurum-Pazaryolu Kaymakamı, 2001 yılında Mardin-Savur Kaymakamı, 2003 yılında Kahramanmaraş Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006 yılında Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

Müfettişler nereye bağlıdır?

Müfettişler özel sektörde, özellikle özel bankalarda ve büyük şirketlerde çalışırlar. Kamu kurumlarının çalışanları Teftiş Kuruluna bağlıdır.

Teftiş Kurulu ne zaman kuruldu?

ILO’nun 81 sayılı Sözleşmesinin 4. maddesinde “İş teftişi, merkezi bir makamın gözetimi altında yapılır” hükmü yer almış olup, bu hükme uygun olarak 1979 yılında “İş Teftiş Tüzüğü” kapsamında “İş Teftiş Kurulu” kurulmuştur.

Müfettişin yetkileri nelerdir?

Bakanlık ve Bakanlığa bağlı kuruluşların her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Savcıyı kim denetler?

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Türkiye’deki hakim ve savcıların özlük işlerini yürüten ve bunlara ilişkin itirazları inceleyen idari bir birimdir.

HSK başmüfettişleri kimler?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunun 11.05.2019 tarihli kararıyla, Hâkimler ve Savcılar Soruşturma Kurulu Başkanlığına Kurul Başmüfettişi (39495) Osman Nuri YİĞİT’in, Hâkimler ve Savcılar Soruşturma Kurulu Başkan Yardımcılığına ise Kurul Başmüfettişi (41905) Murat GÜLAÇ’ın atanmasına karar verilmiştir.

Müfettiş maaşı ne kadar 2024?

Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı kim?

İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA’nın atanmasının ardından bir süre İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini de yürüten Dr. Yavuz Selim AKKOÇ şu anda Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Teftiş kurulu başkanı ne kadar maaş alır?

Teftiş Kurulu Başkanı’nın en düşük ortak maaşı 41 bin 900 TL, en yüksek ortak maaşı ise 85 TL oldu.

Adalet Bakanlığı başmüfettişi kimdir?

Adalet Müfettişleri Mikail TORUN, Ahmet Hamdi KASAPOĞLU, Zafer KANDEMİR ve Çağlar KÖSE, 2024/375 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adalet Başmüfettişleri olarak atanmış olup, kendilerine yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Siyah Saçlı Escort